Burgerbedrog

Er lijkt een soort van apocalyps ophanden: een gezondheid en/of een economische apocalyps.

Het gezondheidsprobleem is duidelijk want het heeft een naam, Corona. Wat is nu het echte probleem met de Corona, is het de mortaliteit of is het de snelheid van besmetting. DE mortaliteit is voor ieder persoonlijk natuurlijk erg belangrijk, voor de zorg is de snelheid van besmetting wat de problemen doet veroorzaken. Door die snelle besmetting is er in een korte periode heel veel zorg nodig. Huisartsen, ziekenhuizen beiden worden overvallen door de grote aanwas van patiënten. Het is duidelijk dat de jaren van inkrimping van de zorg nu zich laat gelden, al tien jaar lang wordt er om financiële redenen telkens weer minder in de zorg geïnvesteerd.

Visie is een blik op toekomstige inzichten

Daar ontbreekt het al decennia aan, sinds Rutte van de VVD minister president is, kan er niet van een visie gesproken worden. Nee Rutte is een volger die zelf niet in staat lijkt een eigen visie te ontwikkelen, waarbij hij zelf ook zegt hij niet een visie heeft. In deze crisis is in eerste instantie geen visie nodig omdat alle aandacht naar crisismanagement gaat, zodra daar de druk van afneemt is er echter een visie nodig van hoe nu verder. Zowel in de zorg maar nog meer op economisch gebied zullen de gevolgen groot zijn. 

Visieloos, hij die alleen reageert op omstandigheden is altijd te laat voor de toekomst. 

De vraag is ook waardoor de Corona, met als gevolg een economische crisis, is veroorzaakt. Complotdenkers zien er een financieel belang achter, de vraag is of dat zij gelijk hebben. Zeker is dat de economie op zijn laatste adem liep, de schuldpositie van staten, banken maar ook particulieren is zorgwekkend. De geldhoeveelheid is direct afhankelijk van de schulden die er zijn, schulden zijn nodig om de economie verder te laten groeien. De schulden van landen, Amerika,Griekenland,Italië, etc. zijn inmiddels zo hoog dat deze nooit meer afgelost kunnen worden. Dat betekend dat een economische reset nodig is, of dat het nu met opzet is of niet, de reset van de schulden gaat nu plaatsvinden. De Europese ECB pompt meer dan duizend miljard in de economie, allemaal lucht een tegenwaarde is er niet. De Amerikanen doen hetzelfde, de enorme schuld die ze tocht al ten lasten van anderen hadden wordt zonder schroom nog verder verhoogt.

Waar eindigt dit …. Weet u het?, laat het mij weten.