Burgerbedrog

EncryptedVerschillende diensten die versleutelde e-mail aanbieden sluiten de deuren. Lavabit heeft last van overheidsbevragingen en de makers van Silent Mail denken dat e-mail nooit veilig kan zijn voor de NSA.

Lavabit en Silent Circle twee Amerikaanse aanbieders van versleutelde e-mail communicatie stoppen hun activiteiten omdat de NSA hen niet toe staat privacy voor hun gebruikers te garanderen.  Het is zelfs zo dat als de Amerikaanse overheid informatie opeist onder de Foreign Intelligence Surveillance Act (FISA), mogen bedrijven dat niet officieel melden.

TE GEK VOOR WOORDEN

En de Amerikanen zijn de bewakers van de democratie in de wereld? Het zijn de initiators en uitvoerder van nieuwe politiestaten over de gehele wereld. Een echte alles omvattende oplossing is er niet, voor lokaal gebruik voldoet een product als TrueCrypt voor online communicatie is er niets waar Amerikaanse bedrijven niet bij betrokken zijn en dus verplicht zijn toegang te verschaffen. Zijn nu die bedrijven als Microsoft, Facebook, Google, Yahoo, etc. de kwade figuren in het verhaal? Deels wel, zij hebben informatie verschaft aan het NSA (Amerikaanse geheime dienst) zonder dit publiekelijk bekend te maken. Nu waren zij wel gebonden door dat belachelijke Amerikaanse FISA, maar als er naar gevraagd werd ontkende die bedrijven in alle toonaarden. Geen van hen startte een bodem procedure om te toetsen of de opgelegde verplichting wel rechtmatig was. Naar mijn idee is het niet meer te stoppen, ieder voor zich moet realiseren dat zijn of haar communicatie in de toekomst ook tegen hem of haar gebruikt kan gaan worden. Zolang wij als burger en consument niet opstaan tegen dit walgelijk misbruik van bevoegdheden zal het niet stoppen en of erger nog veel meer gaan toenemen. Mijn oproepen op dit medium heeft mijn vrouw al een paar keer de opmerking doen maken van: als zij dus alles kunnen mee lezen ben je dan niet bang dat je op lange tenen gaat staan? Mijn antwoord is dan simpel.

Iemand moet het melden en mensen er voor waarschuwen!

Wat de burgers er daarna zelf mee doen … is een eigen beslissing die ik helaas al te vaak niet begrijp.