Burgerbedrog

Het lokaliseren van verdachten met stealth-sms’jes is een heimelijke opsporingsmethode die onwettig is. Het moet bij wet apart worden geregeld, concludeert het Hof Den Bosch.

Luisteren!

Wil je wel naar oom agent luisteren … durft hij wel?

Deze week zijn het niet anders dan berichten van overheden en bedrijven die hun boekje te buiten gaan, nu weer het politie apparaat wat nota bene met kennis van het Openbare Ministerie stealth-sms verzend terwijl dit opnieuw een inbreuk op privacy is. Dat is maar op een manier op te lossen, neem een prepaid SIM kaartje zonder daarbij identificatie achter te laten. Dat heeft tot gevolg dat niemand weet wie dat bericht verzend, onderschept worden kan nog altijd maar een privaat persoon aan dat bericht koppelen word moeilijker.

Laten die kneuzen c.q. politie die dit bedacht hebben en ten uitvoer brengen nu eindelijk eens gaan doen waarvoor zij zijn ingesteld en dat is boeven en misdadigers vangen. Als ze daar succesvol in zijn kan men pas gaan denken aan andere taken die wellicht aandacht behoeven. Maar nee onze politie doet liever zelf die dingen welke zij andere verbied, zoals afluisteren, inbreken in computer en zoals nu weer stealth-sms versturen zonder dat daar een wettelijke grondslag voor is. Terwijl hun opsporingspercentage van 15%  Europees gezien ronduit een lachertje is!