Burgerbedrog

donald_trumpDonald Trump president van de Verenigde Staten!

Het volk wint, het is een duidelijke overwinning voor de kandidaat die wel de bevolking maar niet de politieke garde achter zich kreeg. Hoe duidelijk wil de politiek het nog horen, in de USA, Engeland, Hongarije, etc. de bevolking spreek zich duidelijk uit tegen de plannen van de gevestigde orde en bevestigen daarmee dat de politieke establisment zijn verbinding met haar bevolking verloren heeft. Zal dan nu eindelijk de revolutie plaatsvinden van doorgeschoten liberalisme terug naar een sociaal liberalisme. De huidige politieke systemen zijn verouderd en doen geen recht meer aan de huidige maatschappijen, de bevolkingen zijn niet dom en achterlijk, ze zijn jaren lang als stemvee gebruikt. Laten we daarom nu allemaal die oude garde in de komende verkiezingen in Nederland links laten liggen en kiezen voor de toekomst. Die coalitie vorming zoals wij die nu kennen leid alleen maar tot meer leugens en niet waar te maken verkiezingsretoriek, waarvoor dan laten weer excuses worden aangeboden. Kijk naar het negeren van het referendum over Ukraine

STOP met het huidige politieke systeem en ga over op een democratischer systeem waar het correctief referendum de grondslag in is.

Zie ook Jesse Klaver en Alexander Pechtold, zij buitelen over elkaar heen om maar het regeringspluche te Jesse Klaverbereiken, beiden willen zij na de komende regering regeren. Beiden hebben hun kiezers in de kou laten staan en vertegenwoordigen liever vluchtelingen dan hun eigen landgenoten. Zowel de PVDA als de VVD hebben hun achterban openlijk voorgelogen en zijn hun verkiezingsbeloftes niet nagekomen, zo heeft iedere partij wel een deel van zijn beloftes niet waargemaakt en dan nog verbaasd zijn dat de bevolking zijn politieke leiders niet meer vertrouwd. Het is triest dat Nederland zo verdeeld is, dat het daardoor onmogelijk wordt een regering te vormen is dan niet raar, weg ermee het huidige systeem is daarmee de veroorzaker van veel politieke onrust.

Er zijn meerdere oplossingen mogelijk, een van de makkelijkste heb ik in een eerder artikel toegelicht. Begin met een parlementair systeem ZONDER partijen, laat parlementariërs rechtstreeks kiezen en onafhankelijk van partijen hun stem in de tweede kamer uitbrengen met als kers op te taart een correctief referendum wat in geval van nood een uitweg kan bieden. Een democratischer systeem kan je niet bedenken, versplintering is niet aan de orde en achterkamertjes politiek per definitie buitenspel gezet.

 KIES! KIES! KIES!

De ouderen in Nederland zijn vermogend en rijk, deze kreet hoort men de laatste tijd te pas en te onpas. Is het niet normaal dat als mensen jarenlang sparen dat zij dan een spaarrekening hebben, de jongeren zijn nog niet in de gelegenheid geweest zoveel jaren te sparen. Als de jongeren over dertig jaar naar hun spaarrekening kijken zullen ook zij ondervinden dat er een overheid is die probeert de rekening te plunderen. Hoe realistisch is het om een rendementsheffing van 4% te hanteren wanneer de rente nul procent is, de rechter heeft het al diefstal genoemd. Voor vele Nederlanders is nu de maat vol, laat hun vertegenwoordigers die belangen gaan behartigen waarnaar gevraagd wordt, de zorg voor zieken,jongeren en ouderen en studerenden die na hun studie zonder geld op zak en op de bank geen werk kunnen vinden. Nu roept de regering dat de economie aantrekt en daar hebben zij dan aan mee gewerkt? Ik dacht het NIET, zelfs met de politieke tegenwerking hersteld de economie zich enigszins. Zolang echter de banken niet aan banden zijn gelegd en opgesplitst in zakenbanken en particuliere banken, blijven ook zij ons bedriegen en veel teveel in rekening brengen. Hier zal de toekomst ook een einde aan maken, geen enkele bank heeft nu nog een verdienmodel waar ze op langere termijn mee uit de voeten kunnen. Evenals de energie bedrijven als SHELL, BP, etc. zullen zij hun business moeten wijzigen en weer de klant centraal moeten stellen, anders zullen zij net als andere eerder te gronden gaan aan hun eigen onvermogen.