Burgerbedrog

Google werd aangeklaagd omdat Gmail de e-mails van gebruikers scant en de inhoud gebruikt om advertenties te richten op specifieke types personen. Dat is volgens de aanklagers een privacyschending.

Google verdedigt scannen van e-mail in een document dat is ingediend bij een rechtbank in Californië, Google vergelijkt dit scannen echter met het versturen van een brief naar een zakelijke kennis.

De Amerikaanse consumentenwaakhond Consumer Watchdog noemt het gebruik van het citaat een ‘verbluffende erkenning’ dat gebruikers van de diensten van Google geen privacy kunnen verwachten. “Google heeft eindelijk toegegeven dat het privacy niet respecteert”, aldus John Simpson, directeur van de waakhond.
(bron: nu.nl)

Nu zijn Amerikanen toch al niet sterk in vergelijkingen, maar hier spant Google de kroon. Natuurlijk is e-mail privaat, het zou toch te gek zijn als PTT-post alle post zou openen en zeggen dat het normaal is dat zij post inzien. Als de PTT dat zou doen dan stond iedereen op zijn achterste benen, nu dat het die monopolistische Google betreft hoor je daar maar weinig over. Schandalig is het, het wordt tijd dat de EU nu eens stappen naar die Amerikanen onderneemt om ons grondrecht PRIVACY in ere te herstellen. Zeg nu eindelijk eens alle geheime afspraken met de Amerikanen nu eens op, die afspraken waar niemand zogenaamd niets van weet. Kijk bijvoorbeeld naar onze paspoorten de opbouw en inhoud is vanuit de USA bepaald. Laat ze toch … en bezoek hen dan maar niet er zijn genoeg opkomende economieën waar geld verdient kan worden en voor vakantie zijn er genoeg alternatieven.